BARNETS TRIVSEL

Mistrives mit barn?Almindeligvis ses manglende appetit, mavesmerter, nedsat aktivitet og dårlig søvn som tegn på dårlig psykisk trivsel hos børn.

For børn med IBD hænger det ikke nødvendigvis sådan sammen, men disse tegn kan i stedet være symptomer på sygdommen.
Der er derfor ekstra grund til at være opmærksom på andre trivselsmarkører i barnets adfærd: virker mindre glad, har ændret opførsel (trodsig, aggressiv, let til tårer, urolig), vil ikke i børnehave/skole og har nedsat lyst til at være sammen med andre.
De yngste vender nogle gange tilbage til tidligere (trygge) udviklingstrin– de vil bæres, have sutten, får brug for ble osv.
Det er ikke et dårligt tegn, at barnet reagerer, men det viser os, at der er brug for ekstra støtte og omsorg.

Støtte og Omsorg
Det vigtigste først: Forældres superpowers -kram, kærlighed og hjertevarme- kan hjælpe barnet gennem meget.
Bekymrer  dit barn sig mon om noget? Nogle gange er der brug for at skabe situationer med tid og ro, hvor det er naturligt at tale sammen om tanker, bekymringer og følelser.
Alderssvarende information hjælper barnet med at forstå og kan virke beroligende og dermed støttende. Det samme gør forberedelse. Ved at være på forkant med ændringer og procedurer bliver det muligt at inddrage barnet processen.

Dit barn har brug for dig som sin tryghedsplatform. Vi ved, at stemninger kan smitte og din tilgang til situationen har derfor stor betydning.

Dit barn har brug for dig som sin tryghedsplatform.Stemninger kan smitte og din tilgang til situationen har derfor stor betydning.