MULIGHEDER FOR STØTTE

"A problem sharedis a problem halved"

At have et barn med kronisk sygdom medfører ofte udfordringer af både psykologisk og praktisk karakter. Du kan forhåbentlig finde støtte og opbakning hos din partner, familie og venner. Det kan også være relevant at tage kontakt til patientforeninger, psykolog og/eller socialrådgiver med henblik på støtte og vejledning.

Patientforeninger

Patientforeninger tilbyder information, kurser og kan give mulighed for at få kontakt til andre forældre i samme situation. Det kan ofte være hjælpsomt at møde andre i samme situation, udveksle erfaringer og danne netværk.
Colitis-Crohn Foreningen https://ccf.dk/.
Stomiforeningen Copa https://copa.dk

Kommunen

Kommunen kan orientere om, hvilke offentlige støtte- og hjælpetilbud, der kan være relevante. Det kan gælde både det praktiske (f.eks. tabt arbejdsfortjeneste, merudgifter) og følelsesmæssig støtte (f.eks. familievejledning).

Hospitalet

Du kan vende en del af dine bekymringer med den læge og de sygeplejersker, som følger dit barn. Mange børneafdelinger har også deres egne psykologer og socialrådgivere med specialviden om børn og sygdom.
Du kan bede om at få rådgivning.

Privatpsykolog

Du kan finde en liste over psykologer i dit område her.
Det koster ca. 1000 kr. pr samtale.

Hvis du får en henvisning fra din praktiserende læge, kan du få dækket noget af udgiften (60%), forudsat at psykologen er tilknyttet den offentlige sygesikring. Se reglerne for lægehenvisning her.
En del private sundhedsforsikringer dækker psykologsamtaler. Det samme gør en del af de forsikringer, som ens arbejdsplads måske har.

At have et barn med kronisk sygdom medfører ofte udfordringer af både psykologisk og praktisk karakter. Du kan forhåbentlig finde støtte og opbakning hos din partner, familie og venner.