STEWARDESSE-REGLEN

”Sæt masken for din egen næse og mund først. Hjælp derefter dit barn med at få masken på.”

Denne regel gælder også for forældre til børn med kronisk sygdom.
Bekymring, medicin, lægeaftaler m.m. tager både tid og kræfter, men intet er vundet ved, at I eller parforholdet bliver slidt op.
Det er også i barnets interesse, at I tager jer tid til at lade batterierne op – både sammen og hver for sig.

”Vi møder senere engang imellem. Så spiser vi brunch, når børnene er sendt afsted” ”Efter en halv times løbetur er jeg god igen. Den tid er givet godt ud for alle” ”En formiddag for mig selv. Det er som balsam på flossede nerver” ”Fredag aften med en flaske vin – og alligevel sad vi og talte om (og googlede) sygdom. Vi prøver at gøre os umage, så vi i stedet for taler om os og vores fremtidsdrømme” ”Vi ser forskelligt på det – og reagerer forskelligt. Derfor er det godt nok vigtigt at kommunikationslinjerne holdes åbne, uanset om vi er trætte og pressede”

Det er i barnets interesse, at I tager jer tid til at lade batterierne op – både sammen og hver for sig.