MEDICIN-TIPS

Dit barn har brug for at opøve særlige færdigheder for at kunne håndtere de udfordringer, som sygdommen kan give.At kunne styre medicin og behandling er en af de centrale.

Det er en stor hjælp for barnet, hvis det bliver guidet til at etablere gode rutiner som gør behandlingen til en helt naturlig del af hverdagen. De rutiner tager barnet (forhåbentlig) med sig videre frem i livet.

Struktur

Struktur er hjælpsomt. Når medicinen tages på samme tid hver dag i forbindelse med en fast rutine som f.eks morgenmad eller aftentandbørstning, er det nemmere at huske. Hav evt. en telefonalarm som back-up.

Gør det nemt

For de yngste skal medicinen stilles frem, og de skal støttes og opmuntres. De lidt ældre kan gradvist motiveres til at tage et større ansvar, og doseringsæsker kan være et vigtigt redskab her.

At tage piller

For nogle børn går det nemt, andre kæmper mere.
Tal evt. med lægen om andre muligheder (ex. om medicin fås til at drikke, om medicin kan gives sammen med/i væske eller mad etc).
Se evt. pilletricks i kapitlet “Medicin” i Barnmedibd-Smartphoneudgaven

Styrk selvstændigheden

Børn i skolealderen kan gradvist inddrages i beslutningerne. Hør deres mening.

Det er en stor hjælp for barnet, hvis det bliver guidet til at etablere gode rutiner som gør behandlingen til en helt naturlig del af hverdagen.